VAN ENGHEN (INGEN) Matthijs

VAN ENGHEN (INGEN) Matthijs

Mannelijk 1715 - 1792  (~ 77 jaar)

 

«Vorige «1 ... 8 9 10 11 12     » Dia voorstelling

Bezig...

De nalatenschap

Na het overlijden van Matthys moest natuurlijk zijn bezit verdeeld worden onder de kinderen en de rest van familie. Kennelijk had Matthys zijn schaapjes op het droge, er viel wel iets te verdelen, hetgeen de navolgende akte bevestigd.

02-12-1792

Rut Romeijnders en Wouter van Kessel als voogden over de onmondige kinderen van wijlen Jan Mattys van Ingen en Annemie Smits, Wouter van Kessel in huwelijk hebbende Maria van Ingen, Johannes van Ingen en Toon van Ingen, alle wonende te Lith, zijn een erfscheiding en deling aangegaan van alle goederen, nagelaten door Mattys van Ingen.

Het eerste lot verkrijgt Wouter van Kessel, in huwelijk hebbende Maria van Ingen: een huis met hof en erf aan de Kortwyk; te onderhouden 5 voet Maasdijk omtr ent paal 25; te betalen de tijns, lands- dorps- en polderslasten, schouwen en kommeren, met gebruikelijke servituten van straten, stegen, wegen, waterlaten, zijlen en uitwegen.

Het tweede lot verkrijgt Johannes van Ingen: twee parten in 10,25 hond in de Wortelen; 2,75 hond Koenjerscampke; 1,5 hond land genaamd Gyb Hymerscamp; te onderhouden twee parten in 7,5 voet Maasdijk aan de stoep van het huis van Wouter Balgooije; te betalen de tijns, lands- dorps- en polderslasten, schouwen en kommeren, met gebruikelijke servituten van straten, stegen, wegen, waterlaten, zijlen en uitwegen; te verkrijgen uit het derde lot 10 gulden en uit het vierde lot 10 gulden.

Het derde lot verkrijgt Toon van Ingen: 4,5 hond Hoogland genoemd de Agterste Leegehoeve; 3 hond in de Viermergen; 1/3 in 7 hond land genoemd Spapenhoef; te onderhouden 3 voet Maasdijk; te betalen de tijns, lands- dorps- en polderslasten, schouwen en kommeren, met gebruikelijke servituten van straten, stegen, wegen, waterlaten, zijlen en uitwegen; te betalen 10 gulden aan de verkrijger van het tweede lot.

Het vierde lot verkrijgen Jan Matijs van Ingen en Annemie Smits: 4 hond in de Agterste Engwykse Hoeve; 3 hond in de Voorste Ruevelenhoef; 3 hond op de Roubossen; te betalen 10 gulden aan de verkrijger van het tweede lot; te onderhouden 4 voet Maasdijk tussen paal 56 en 57; te betalen de tijns, lands- dorps- en polderslasten, schouwen en kommeren, met gebruikelijke servituten van straten, stegen, wegen, waterlaten, zijlen en uitwegen.
Wouter van Kessel tekent met zijn naam, Toon en Johannes tekenen met staande kruizen.

De nalatenschap bestaat naast het huis met de hof en het erf uit meer dan 24 hond land, dus meer dan 4 morgen land, dus meer dan ongeveer 4 hectare, afhankelijk van de omvang van de parten in de Wortelen (zie het tweede lot).


Eigenaar/BronRA Lith 136, f. 25-27v
BestandsnaamErfenis deel II.jpg
Bestandgrootte664.35k
Dimensies604 x 5540
Verbonden metVAN ENGHEN (INGEN) Matthijs

«Vorige «1 ... 8 9 10 11 12     » Dia voorstelling