VAN INGEN Adrianus

Mannelijk 1780 - 1835  (~ 55 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Media    |    Aantekeningen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles

 • Naam VAN INGEN Adrianus 
  Roepnaam Janus 
  Geboren jan 1780  Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gedoopt 9 jan 1780  Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Mannelijk 
  Overleden 11 apr 1835  Appeltern Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Persoon-ID I51  van Ingen | Joannes van Ingen Alphen
  Laatst gewijzigd op 8 nov 2015 

  Vader VAN INGEN Joannes,   geb. jan 1746, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 23 okt 1795, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 48 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Moeder VAN DE WERT Elisabeth,   geb. dec 1747, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 5 dec 1813, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 65 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Getrouwd 19 nov 1769  Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F9  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin 1 VAN DE WERD Maria Anna,   geb. mrt 1786, Wamel Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 15 aug 1819, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 33 jaar) 
  Getrouwd 26 okt 1811  Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Type: Kerkelijk huwelijk RK 
  Laatst gewijzigd op 12 jan 2014 
  Gezins-ID F28  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin 2 THOONISSEN Maria Aldegondis,   geb. 15 aug 1788, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl.
  Getrouwd
  Laatst gewijzigd op 12 jan 2014 
  Gezins-ID F29  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin 3 VAN LANGEVELD Johanna,   geb. 25 jun 1798, Altforst Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl.
  Getrouwd 1 jun 1827  Appeltern Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Type: Kerkelijk huwelijk RK 
  Kinderen 
  +1. VAN INGEN Maria,   geb. 24 feb 1828, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 18 mrt 1870, Alem- Maren en Kessel Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 41 jaar)  [geboorte]
   2. VAN INGEN Hendrika,   geb. 29 nov 1829, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 11 jul 1832, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 2 jaar)  [geboorte]
  +3. VAN INGEN Elisabeth,   geb. 7 jul 1833, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 24 dev 1873, Appeltern Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 39 jaar)  [geboorte]
  Laatst gewijzigd op 12 jan 2014 
  Gezins-ID F30  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - jan 1780 - Alphen Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGedoopt - 9 jan 1780 - Alphen Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - Type: Kerkelijk huwelijk RK - 26 okt 1811 - Alphen Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - Type: Kerkelijk huwelijk RK - 1 jun 1827 - Appeltern Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverleden - 11 apr 1835 - Appeltern Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Documenten
  Doop Adrianus van Ingen
  Doop Adrianus van Ingen
  1780
  9 januarij gedoopt Adrianus wettige zoon van Joannes van Ingen en Elisabeth van de werd. Getuigen Joannes van de Werd en Anna van Valkenburg weduwe van Adrianus van de Werd.
  1e huwelijk Janus van Ingen
  1e huwelijk Janus van Ingen
  Vandaag de zes en twintigste oktober duizend achthonderd elf om zes uur ’s avonds voor mij burgemeester van Alphen kanton van Druten departement van de Mondingen van de Rijn uitoefenende de functie van ambtenaar van de openbare burgerlijke staat in tegenwoordigheid van Cornelis Steenbruggen, oud dertig jaar, arbeider, Peter Driessen, oud veertig jaar, arbeider, Peter van Ingen, dagloner, oud acht en dertig jaar, Willem den Holder, oud zes en zestig jaar, arbeider van Alphen, zijn gecompareerd om een huwelijk te sluiten tussen enerzijds Adriaan van Ingen, oud een en dertig jaar, wonende te Alphen, kanton van Druten [etc.], zoon van Jan van Ingen en van Elizabeth van de Wert, in leven, en anderzijds juffrouw Maria Anna van de Werd, oud vijf en twintig jaar, wonende te Alphen, kanton van Druten, departement van de Mondingen van de Rijn, dochter van Adriaan van de Werd, in leven, en van Cornelia van Atteveld, in leven, wonende te Alphen, na gedane lezing van de wettelijke verplichtingen.
  1. De akte van geboorte van Adriaan van Ingen, de dato elf oktober duizend achthonderd elf die verklaart dat hij geboren is op negen januari van het jaar duizend zevenhonderd tachtig te Alphen, kanton Druten [etc.], uit het wettige huwelijk tussen Jan van Ingen en Elizabeth van de Wert voornoemd.
  2. De akte van geboorte van Maria Anna van de Werd, de dato zes oktober duizend achthonderd elf die verklaart dat zij geboren is op elf maart van het jaar duizend zevenhonderd zes en tachtig te Wamel, kanton Druten [etc.] uit het huwelijk tussen Adriaan van de Werd en Cornelia van Atteveld voornoemd.
  3.
  3. De toestemming in geschrifte van de moeder van Adriaan van Ingen en de vader en moeder van Maria Anna van de Werd.
  4. De huwelijksafkondiging opgesteld door mij op dertien oktober duizend achthonderd elf en opgehangen op dezelfde dag aan de deur van het gemeentehuis.
  De bruidegom en bruid hebben hardop verklaard elkaar te nemen tot echtelieden; ik heb in de naam van de wet uitgesproken dat Adriaan van Ingen en Maria Anna van de Werd in het huwelijk verenigd zijn en ik heb de voorliggende akte opgesteld die de echtelieden en de getuigen met mij getekend hebben; Adriaan van Ingen heeft verklaard niet te kunnen schrijven; Maria Anna van de Werd heeft verklaard niet te kunnen schrijven. C. Steenbruggen Peeter Driessen Peter van Ingen W den Holder J,,C,, Steenbruggen.
  2e huwelijk Janus van Ingen
  2e huwelijk Janus van Ingen
  In het jaar achttien honderd twee en twintig, den acht en twintigsten November ten vijf uren des avonds, zijn voor ons Schout en Raads-Lid, Ambtenaar van den Burgerlijken Staat des Schoutambts Appeltern, Provincie Gelderland, en in tegenwoordigheid van 1. Willem Gerrit Heijman, klerk, oud vier-en-twintig jaren. 2. Jan de Waal, veldwagter oud veertig jaren. 3. Aart Timmermans, tapper, oud drie-en-veertig jaren en 4. Van Marcelis de Groot, landbouwer, oud drie-en-veertig jaren, allen woonende te Maasbommel, en gezamentlyk te kennen gevende, noch aan Bruidegom noch aan Bruid te zijn geparanteerd, maar slegts te zijn derzelver vrinden, verschenen om een Huwelijks Verbintenis aan te gaan, ter eenre Adrianus van Ingen, weduwnaar van Maria van de Wert, arbeider, oud twee-en-veertig jaren en ter andere zijde Maria Aldegundis Thoonissen, zonder beroep, oud vier-en-dertig jaren, beiden wonende te Alphen.
  Na alvorens ingevolge de Wet te hebben opgelezen:
  1e. . De Akte van geboorte van Adriaan van Ingen, Bruidegom, in dato den vijf-en-twintigsten November achttien honderd twee-en-twintig, waar uit blijkt dat hij geboren is den negenden January zeventien honderd tachtig, te Alphen, uit wettig Huwelijk van Jan van Ingen en van Elisabeth van de Werd, beiden overleden.

  2e. De Akte van geboorte van Maria Aldegundis Thoonissen, Bruid in dato den vijf-en-twintigsten November achttien honderd drie-en-twintig, waar uit blijkt, dat zij gedoopt is te Alphen, den vijftienden Augustus zeventien honderd acht-en-tachtig, uit wettig Huwelijk van Mathijs Thoonissen overleden en Johanna van de Werd, zonder beroep, woonende te Alphen.
  3e. De Akten van Huwelijksafkondigingen tusschen de aanstaande Echtgenoten, gedaan voor het gemeenteshuis des Schoutambts Appeltern de eerste den tienden November, en de tweede den zeventienden November beiden dezes jaars, acht dagen na elkander ingevolge de Wet, zonder dat daar tegen oppositie is ondernomen.
  4e. Certificaat van voldaan te hebben aan de Nationale Militie, door den Heere Gouverneur dezer Provincie, den eersten dezer Maand, ten behoeve van den Bruidegom afgegeven.
  [nieuwe pagina]
  5e. Doodextract van Maria van de Wert, gewezen Echtgenoote van den Bruidegom.
  6e. Doodextract van Tijs Thoonissen, vader der Bruid.
  7e. Doodextract van Jan van Ingen, vader van den Bruidegom.
  8e. Doodextract van Elisabeth van de Wert, moeder des Bruidegoms.
  9e. Hebben Bruidegom en Bruid onder eede verklaard, dat en de laatste woonplaatsen en plaatsen van Overlyden der Grootouders van s’vaders en s’moeders zijde van den Bruidegom hun zijn onbekend, terwijl tevens de vier in, het Hoofd dezes opgenoemde Getuigen; meede onder Eede hebben verklaard, dat, ofschoon zy den Bruidegom en de Bruid zeer wel kennen, zij echter ook onbewust zyn, van de laatste woonplaatsen en plaatsen van overlijden der grootouders zoo van s’vaders als s’moeders zyde van den Bruidegom.
  10e. Johanna van de Werd, moeder der Bruid, meede ten dezen gecompareerd zijnde, heeft mondeling verklaard in de voltrekking des Huwelijks toe te stemmen.
  En eindelyk lectuur gegeven zynde van het zesde Hoofdstuk van het Burgerlijk Wetboek, geïntituleerd van de Huwelyken hebben Wij aan Bruidegom en Bruid afgevraagd of Zy lieden Elkander voor Echtgenooten wilden aannemen, en elk hunner zulks afzonderlyk met Ja beandwoord hebbende, hebben wy Schout en Lid voornoemd, in Naam van de Wet verklaard, dat Adrianus van Ingen en Maria Aldegundis Thoonissen door den Echt zijn vereenigt.
  Van al het welke wy deze tegenwoordige Huwelijksakte hebben opgemaakt, en na dat dezelve voor de tegenwoordig zynde partyen is voorgelezen, hebben wy dezelve met Maria Aldegundis Thoonissen en de Getuigen geteekend, terwijl Adrianus van Ingen en Johanna van de Werd verklaarden niet te weten te schryven.
  3e huwelijk Janus van Ingen
  3e huwelijk Janus van Ingen
  Het jaar achttien honderd zeven en twintig, den eersten Juni ten zes ure des avonds, zijn voor ons Burgemeester Ambtenaar van den Burgerlijken Staat van de Gemeente Appeltern, provincie Gelderland, en in tegenwoordigheid
  1e. van Gerard van der Masen, klerk oud acht en twintig jaren, wonende te Appeltern, die gezegd heeft te zijn bekende der Bruid;
  2e. van den Heer Blees Branderhorst, ontvanger oud acht en veertig jaren, wonende te Maasbommel, Provincie Gelderland, die gezegd heeft te zijn bekende des Bruidegoms;
  3e. van Marceles de Groot, landbouwer, oud zeven en veertig jaren, wonende te Maasbommel, Provincie Gelderland, die gezegd heeft te zijn bekende der Bruid;
  4e. Willem Timmermans, particulier, oud negen en dertig jaren, wonende te Maasbommel, Provincie Gelderland, die gezegd heeft te zijn bekende des Bruidegoms,
  verschenen om eene Huwelijks-verbindtenis aan te gaan: ter eenre Adriaan van Ingen, winkelier, weduwnaar van Maria Tijssen, oud zeven en veertig jaren, wonende te Alphen, Provincie Gelderland, en ter andere zijde Johanna van Langeveld, dienstmeid, oud acht en twintig jaren, wonende te Alphen, Provincie Gelderland, na alvorens, ingevolge de wet, te hebben opgelezen
  1e. de Akte van geboorte van Adriaan van Ingen, Bruidegom in dato den zeventiende Mei één duizend acht honderd zeven en twintig waaruit blijkt, dat hij gedoopt is den negenden Januari één duizend Zeven honderd Tachtig, te Alphen, Provincie Gelderland, uit huwelijk van Johannis van Ingen en van Elizabet van de Werd, beiden overleden.
  2e. de Akte van geboorte van Johanna van Langeveld, Bruid, in dato den zeventienden Mei één duizend acht honderd zeven en twintig, waaruit blijkt, dat zij gedoopt is den vijf en twintigsten Juni één duizend zeven honderd acht en negentig, te Alphen, Provincie Gelderland, uit huwelijk van Johannis van Langeveld en van Henrica Verwaijen, beiden overleden.
  3e. de Akten van Huwelijks-afkondigingen tusschen de aanstaande Echtgenooten gedaan voor het Gemeente-Huis te Alphen, de eerste den twintigsten Mei achttien honderd zeven en twintig de tweede den zeven en twintigsten Mei achttien honderd zeven en twintig, acht dagen na elkander, ingevolge de wet; zonder dat tegen het voorgenomen huwelyk eenig belet is ingekomen.[nieuwe pagina]
  4e. Dood-attest van Maria Tijssen, des bruidegoms overledene Echtgenoote.
  5e. Dood attest van Jan van Ingen, en
  6e. van Elizabet van de Werd, vader en moeder des bruidegoms.
  7e. Dood attest van Johannis Langeveld en
  8e. van Hendryn Verwayen, vader en moeder der bruid.
  9e. Dood attest van Egidius van Langeveld, en
  10e. van Henrica Teunissen, grootouders der bruid van vaders zijde.
  11e. Dood attest van Hendrik Torwege (Verwayen), en
  12e. Johanna Torwege (Verwayen), grootouders der bruid van moeders zijde, beiden te Wezel in het Koningryk Pruissen, overleden, en welke beide laatste attesten, voor zegel zijn geviseerd te […] den een en dertigsten Mei achttien honderd zeven en twintig.
  13e. Verklaarde de bruidegom dat zyne grootouders van beide zijden overleden zyn.
  En eindelijk lektuur gegeven zijnde het zesde Hoofdstuk van het Burgerlijk Wetboek, geintituleerd: van de Huwelijken, hebben wij aan den Bruidegom en Bruid afgevraagd, of Zijl. elkander tot Echtgenooten wilden nemen, en elk van hen zulks afzonderlijk met ja beantwoord hebbende, hebben wij Burgemeester voornoemd, in naam van de wet verklaard, dat Adriaan van Ingen en Johanna van Langeveld door den echt zijn verenigd.
  Van al hetwelk wij de tegenwoordige Huwelijks-Akte hebben opgemaakt, en na dat dezelve voor de tegenwoordig zijnde partijen is voorgelezen, hebben zij getuigen met ons geteekend, verklarende de bruidegom en bruid niet te weten te schrijven.
  Overlijden Adrianus van Ingen
  Overlijden Adrianus van Ingen
  Het jaar achttien honderd en vijf en dertig, den dertienden April ten tien ure des voormiddags, zijn voor ons Burgemeester Ambtenaar van den Burgerlijken Staat van de gemeente Appeltern Provincie Gelderland, verschenen Peter Lagarde, arbeider wonende te Alphen oud twee en dertig jaren, die zich heeft opgegeven te zijn nabuur van den overledenen; en Hendricus Rijkers insgelijks arbeider en, wonende te Alphen oud vijf en twintig jaren, die zich heeft opgegeven te zijn mede nabuur van den overledenen; dewelke ons hebben verklaard, dat Adrianus van Ingen, winkelier, echtgenoot van Johanna van Langeveld, zoon van Johannis van Ingen en van Elizabeth van de Wert, beiden overleden oud vijf en vijftig jaren, geboren te Alphen, laatstelijk gewoond hebbende te Alphen is overleden den elfden April achttien honderd vijf en dertig, te Alphen gemeld, des namiddags om vijf ure. Waarna deze tegenwoordige Dood-Akte is voorgelezen aan de deklaranten, die ons verklaard hebben niet te kunnen schrijven.

 • Aantekeningen 
  • Beroep: Winkelier