VAN INGEN Antoon

VAN INGEN Antoon

Mannelijk 1879 - 1947  (67 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Gebeurteniskaart    |    Alles

  • Naam VAN INGEN Antoon 
    Geboren 15 nov 1879  Lithoijen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
    Geslacht Mannelijk 
    Overleden 23 mei 1947  Oss Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
    Begraven Lithoijen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
    Persoon-ID I200  van Ingen | Joannes van Ingen Lith
    Laatst gewijzigd op 14 mrt 2014 

    Vader VAN INGEN Johannes,   geb. 18 jun 1837, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 24 jan 1908, Lithoijen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 70 jaar) 
    Verwantschap geboorte 
    Moeder VAN HOORN Johanna,   geb. 15 feb 1841, Lithoijen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 4 jan 1907, Lithoijen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 65 jaar) 
    Verwantschap geboorte 
    Getrouwd 8 juli 1868  Lithoijen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
    Gezins-ID F43  Gezinsblad  |  Familiekaart

    Gezin NIJS Wilhelmina Hendrika,   geb. 30 nov 1887, Wamel Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
    Getrouwd 15 okt 1931  Wamel Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
    Laatst gewijzigd op 14 mrt 2014 
    Gezins-ID F86  Gezinsblad  |  Familiekaart

  • Gebeurteniskaart
    Link naar Google MapsGeboren - 15 nov 1879 - Lithoijen Link naar Google Earth
    Link naar Google MapsGetrouwd - 15 okt 1931 - Wamel Link naar Google Earth
    Link naar Google MapsOverleden - 23 mei 1947 - Oss Link naar Google Earth
    Link naar Google MapsBegraven - - Lithoijen Link naar Google Earth
     = Link naar Google Earth 
    Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

  • Documenten
    Geboorte Antoon van Ingen
    Geboorte Antoon van Ingen
    In het jaar een duizend acht honderd negen en zeventig, den zeventienden der maand November is voor ons Wouter Govers Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Lithoijen provindie Noordbrabant verschenen:
    Johannes van Ingen oud twee en vertig jaren, van beroep daglooner wonende te Lithoijen, die verklaarde aangifte te doen, dat zijne echtgenoote Johanna van Hoorn zonder beroep wonende te Lithoijen op den vijftienden der maand November, een duizend acht honderd negen en zeventig, om half twaalf ure des nachts, ten zijne woonhuize alhier numero vijftien bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan welk kind wordt gegeven de voornaam van Antoon.
    Deze aangifte is gedaan in tegenwoordigheid van Hendrik de Laat oud vijf en zestig jaren, van beroep lid van den raad en Antoon van Houdt oud acht en vijftig jaren, van beroep veldwachter, beiden wonende binnen deze gemeente.
    En hebben wij hiervan opgemaakt deze akte, die, na aan den verschenen persoon en de getuigen te zijn voorgelezen, geteekend is door ons met de getuigen; de aangever verklaqarde niet te kunnen schrijven noch zijnen naam te teekenen.
    Militie Register
    Militie Register
    Het is niet bekend of Antoon daadwerkelijk in militaire dienst is geweest. Hij werd wel ingeschreven in de registers van de nationale militie.
    In de laatste kolom staat de tekst ?inschrijven Ja?. Antoon werd dus daadwerkelijk ingeschreven. Een tweede inschrijving waarin vermeld moet staan dat hij daadwerkelijk in dienst is geweest werd niet gevonden.
    Dienstknecht
    Dienstknecht
    Uit het bevolkinsregister van de gemeente Lithoijen bleek dat Antoon in de leer is gegaan bij een bakker. Uit het bevolkingsregister van 1911 ? 1921 bleek dat hij als knecht in dienst was bij een bakker genaamd Jacobus de Groot en diens vrouw Wilhelmina Hendrika Adriaans.
    Bakkersknecht
    Bakkersknecht
    Uit de inschrijving in het register van 1922 ? 1933 bleek Antoon te zijn gepromoveerd van dienstknecht naar bakkersknecht..
    Kostganger
    Kostganger
    Beide ouders van Antoon waren overleden, hij was (nog) niet getrouwd dus is hij maar in de kost gegaan bij de landbouwer Johannes van Lent en zijn vrouw Christina van der Zanden
    Huwelijk
    Huwelijk
    Heden vijftien October negentienhonderd een en dertig zijn voor mij Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Wamel verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan:
    Antoon van Ingen, oud een en vijftig jaren, broodbakker, geboren en wonende te Lithoijen, meerderjarige zoon van johannes van Ingen en van Johanna van Hoorn, beiden overleden en
    Wilhelmina Hendrika Nijs, oud drie en veertig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Wamel, binen de laatste zes maanden te Arnhem, meerderjarige dochter van Gradus Francis Nijs, klompenmaker wonende te Wamel en van casperdina van Eck, overleden.
    De afkondigingen tot dit huwelijk is onverhinderd geschied alhier te Litoijen en te Arnhem op negentien september dezes jaars.
    Hierna heb ik de aanstaande echtgenooten afgevraagd of zij elkander nemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden heb ik in naam der wet uitspraak gedaan dat zij door het huwelijk aan elkander zijn verbonden.
    Als getuigen waren tegenwoordig: Hermanus Koelen landbouwer, zwager van den Bruidegom oud negen en vijftig jaren, wonende te Lithoijen en Johannes Bernardus Nijs, klompenmaker, broeder van de bruid, oud vijf en twintig jaren, wonende te Wamel.
    Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
    Overlijden Antoon van Ingen
    Overlijden Antoon van Ingen
    Op drie en twintig mei negentienhonderd zeven en veertig, zeventien uur dertig minuten is in de gemeente [Invoeging margetekst "Oss"] overleden van Ingen Antoon oud zeven en zestig jaar, zonder beroep geboren te Lithoijen en wonende te Lith, echtgenoot van: Nijs Wilhelmina Hendrika, zoon van van Ingen Johannes en van van Hoorn Johanna, beiden overleden. [doorhalingen].
    Waarvan akte, welke door ons is opgemaakt [doorhaling] op zes juni negentienhonderd zeven en veertig.
    Bidprentje Antoon van Ingen
    Bidprentje Antoon van Ingen
    Uit de tekst van het bidprentje blijkt dat Antoon is overleden in het St. Anna-ziekenhuis te Oss
    St. Anna Ziekenhuis Oss
    St. Anna Ziekenhuis Oss
    In 1839 werd te Oss door de zusters van liefde uit Tilburg de eerste aanzet gegeven tot het verzorgen van hulpbehoevenden. Zij vestigen zich eerst in de Peperstraat en later in de Arendsvlucht, die werd omgedoopt in Begijnenstraat. In het Sint-Leonardsgesticht begonnen ze met de verzorging van zieke oude mannen.

    Het Sint-Anna Ziekenhuis ontstond in 1913, toen het Osse klooster werd uitgebreid met een ziekenhuis gedeelte. De bouw van deze zorginstelling was mede mogelijk door de schenking van 17.000 gulden door mejuffrouw Anna Vos de Wael.

    Tot het begin van de jaren zestig was het ziekenhuis gevestigd aan de Begijnenstraat, maar veroudering en gebrek aan capaciteit maakte nieuwbouw noodzakelijk. Het ziekenhuis van Oss groeide uit tot regionaal ziekenhuis. In 1961 verhuisde de instelling naar de Joannes Zwijsenlaan, waar het ziekenhuis in de later gebouwde wijk Ruwaard kwam te liggen.