VAN INGEN Henrica

Vrouwelijk 1787 - 1871  (~ 83 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Media    |    Aantekeningen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles

 • Naam VAN INGEN Henrica 
  Geboren dec 1787  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gedoopt 7 dec 1787  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Overleden 21 nov 1871  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Persoon-ID I41  van Ingen | Joannes van Ingen Lith
  Laatst gewijzigd op 6 jan 2014 

  Vader VAN INGEN Joannes,   geb. nov 1741, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 10 mei 1807, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 65 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Moeder ROEFS Maria Anna,   geb. mei 1756, Oijen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 9 nov 1818, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 62 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Getrouwd 9 mei 1779  Oijen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F7  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin VAN LITH Wilhelmus,   geb. jan 1798, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 3 apr 1878, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 80 jaar) 
  Getrouwd 19 mei 1834  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Type: Kerkelijk huwelijk RK 
  Kinderen 
  +1. VAN INGEN Johannes,   geb. 22 maart 1816, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 30 apr 1895, Mook Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 79 jaar)  [pleeg-ouder]  [geboorte]
  Laatst gewijzigd op 6 jan 2014 
  Gezins-ID F22  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - dec 1787 - Lith Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGedoopt - 7 dec 1787 - Lith Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - Type: Kerkelijk huwelijk RK - 19 mei 1834 - Lith Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverleden - 21 nov 1871 - Lith Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Documenten
  Doop Henrica van Ingen
  Doop Henrica van Ingen
  1787, december
  7 Henrica wettige dochter van Joannes van Inge en Maria Roest getuigen Joannes Roest en Anna Maria Smits.
  Huwelijk Henrica van Ingen met Wilhelmus van Lith
  Huwelijk Henrica van Ingen met Wilhelmus van Lith
  Het Jaar een duizend acht honderd vier-en-dertig, den negentienden der maand Mei om twaalf ure des middags zijn voor ons Burgemeester, beambte van den Burgerlijken Stand, der gemeente Lith provincie Noord-Braband, verschenen Willem van Lith van beroep schippersknecht geboren te Lith oud zes en dertig jaren, wonende te Lith Wijk D no. 186 provincie Noord Braband, hebbende voldaan aan zijne verplichting ten aanzien der Nationale Militie, blijkens certificaat, afgegeven door den Heere Gouverneur der provincie Noord Braband; meerderjarige Zoon van Jacobus van Lith [doorhaling] en van Hendrina van Susteren beiden [doorhaling] overleden ter eene, en Henrica van Ingen van beroep naaister geboren te Lith oud zeven en dertig jaren, wonende te Lith, Wijk A no. [onleesbaar] provincie Noord Braband, meerderjarige Dochter van Johannes van Inge [doorhaling] en van Maria Roest beiden overleden ter andere zijde, welke ons verzocht hebben tot het voltrekken van hun voorgenomen Huwelijk overtegaan, waaraan voldoende, hebben wij, overeenkomstig de Wet, voorlezing gedaan van de stukken hierna genoemd en door de wederzijdsche partijen overlegd, te weten:
  1e. Van de akte van geboorte van Willem van Lith Bruidegom, waaruit blijkt dat hij gedoopt is den zevenden der maand Januarij een duizend zeven honderd en achtennegentig te Lith provincie Noord Braband.


  2e. Van de akte van geboorte van Henrica van Ingen Bruid, waaruit blijkt dat zij gedoopt is den zevenden der maand December een duizend zeven honderd en zevenentachtig te Lith provincie Noord Braband.
  3e. De akte van afkondiging van trouwbelofte tusschen de aanstaande Echtgenooten gedaan voor de buitendeur van het gemeentes-huis alhier, de eerste op Zondag den zevenentwintigsten April een duizend acht honderd vier en dertig en de tweede op Zondag den vierden Mei een duizend acht honderd vier en dertig [doorhaling]
  4e. van vier Dood Extracten waar uit blijkt dat de Ouders midsgaders de Grootouders Paternel van den Bruidegom te Lith overleden zijn.
  5e. En hebben de Bruidegom benevens de Getuigen onder Eede verklaard dat hun de laatste woonplaats mede de plaats [nieuwe pagina] van overlijden der Grootouders maternel van den bruidegom onbekend zijn
  6e. Van zes Dood-Extracten waaruit blijkt dat de Ouders midsgaders de Grootouders zoo paternel als maternel van de Bruid te Lith en Oijen respectievelijk overleden zijn.
  En eindelijk van het zesde hoofdstuk van den titel van het Huwelijk, van het Burgerlijk Wetboek, handelende van de regten en pligten der Echtgenooten onderling.
  Waarna wij Burgemeester, beambte van den Burgerlijken Stand, bovengenoemd, aan den Bruidegom en aan de Bruid gevraagd hebben of zij elkander tot man en Vrouw willen nemen, en ieder van hun afzonderlijk en bevestigd geantwoord hebbende, hebben wij in naam der Wet verklaard, dat de personen van Willem van Lith en van Henrica van Inge bovengenoemd, door het Huwelijk zijn vereenigd.
  Van al hetwelk wij deze akte hebben opgemaakt, in tegenwoordigheid:
  1e. Jan Geert van Heck van beroep timmerman oud vier en vijftig jaren, wonende te Lith
  2e Leendert van Andel van beroep kleermaker oud veertig jaren, wonende te Lith
  3e Nicolaas Koppelaar van beroep arbeider oud twee en veertig jaren, wonende te Lith
  4e Jan Hendrik Bunck van beroep veldwachter oud zeventig jaren , wonende te Lith,
  Verklarende de vier getuigen te zijn geene bloedverwanten der Echtgenooten, als zijnde hun geheel vreemd van de contracterende partij ter eene of andere zijde.
  En hebben, na gedane voorlezing, de partijen en getuigen, deze met ons geteekend, uitgezonderd Willem van Lith en Henrica van Ingen welke niet hebben geteekend uit hoofde zij verklaarden niet te kunnen schrijven.
  Overlijden Henrica van Ingen
  Overlijden Henrica van Ingen
  In het jaar duizend acht honderd een en zeventig, den drie en twintigsten der maand november zijn voor ons Antoon van Oss Lith Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Lith provincie Noordbrabant, verschenen: Jan van den Boogaard oud vijf en dertig jaren van beroep visscher wonende te Lith, geen bloedverwant en Willem Baumgardt oud negen en veertig jaren van beroep veldwachter wonende te Lith geen bloedverwant van de overledene, die verklaarden aangifte te doen, dat op den een en twintigsten der maand november een duizend acht honderd een en zeventig, om elf ure, des avonds binnen deze gemeente overleden is Henrica van Ingen, echtgenoote van Willem van Lith, oud drie en tachtig jaren, van beroep geen, wonende en geboren alhier, dochter van de echtelieden Joannes van Ingen en Maria Roest beiden overleden. En hebben wij hiervan opgemaakt deze akte, die, na aan de comparanten te zijn voorgelezen, geteekend is door ons met hen.

 • Aantekeningen 
  • In de trouwakte van Henrica en Wilhelmus van Lith werd geen woord gerept over de zoon van Henrica die 18 jaar vr dit huwelijk geboren was. Henrica kreeg namelijk op 22 maart 1816, zij was toen ongehuwd, een zoon die werd gedoopt met de naam Johannes. Aangezien zij ongehuwd was, kreeg Johannes de achternaam van zijn moeder: Van Ingen. Kennelijk werd Johannes niet door Willem van Lith erkend als zijn eigen zoon en bleef dus de naam Van Ingen behouden. Henrica van Ingen is in de lijn van de familie, voor zover bekend, de enige waarbij de naam Van Ingen wordt voorgezet door de moeder.