VAN INGEN Antonius

VAN INGEN Antonius

Mannelijk 1756 - 1814  (~ 57 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Aantekeningen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles

 • Naam VAN INGEN Antonius 
  Geboren aug 1756  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gedoopt
  Geslacht Mannelijk 
  Overleden 18 mei 1814  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Persoon-ID I29  van Ingen | Tak Matthijs van Ingen
  Laatst gewijzigd op 6 jan 2014 

  Vader VAN ENGHEN (INGEN) Matthijs,   geb. mrt 1715, Heerewaarden Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. aug 1792, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 77 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Moeder VAN KESSEL Judith Geurden,   geb. sep 1713, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 5 dec 1771, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 58 jaar) 
  Verwantschap geboorte 
  Getrouwd 31 okt 1745  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F5  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin 1 SCHOL Maria Anna,   geb. dec 1742, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 23 jan 1806, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 63 jaar) 
  Getrouwd 9 sep 1781  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Type: Kerkelijk huwelijk RK 
  Kinderen 
  +1. VAN INGEN Judith,   geb. jun 1782, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 17 mei 1859, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 76 jaar)  [geboorte]
   2. VAN INGEN Agnes,   geb. nov 1783, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 31 okt 1785, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 1 jaar)  [geboorte]
   3. VAN INGEN Emerentiana,   geb. jan 1785, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 7 mrt 1785, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [geboorte]
  +4. VAN INGEN Simon,   geb. mrt 1789, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 23 juni 1859, Kimswerd Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 70 jaar)  [geboorte]
  Laatst gewijzigd op 6 jan 2014 
  Gezins-ID F17  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin 2 VAN MILL Theodora,   geb. feb 1774, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 2 jan 1822, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 47 jaar) 
  Getrouwd 24 jan 1811  Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Type: Kerkelijk huwelijk RK 
  Kinderen 
   1. VAN INGEN Matthijs,   geb. 22 feb 1813, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 23 feb 1813, Lith Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 0 jaar)  [geboorte]
  Laatst gewijzigd op 6 jan 2014 
  Gezins-ID F18  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - aug 1756 - Lith Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - Type: Kerkelijk huwelijk RK - 9 sep 1781 - Lith Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - Type: Kerkelijk huwelijk RK - 24 jan 1811 - Lith Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverleden - 18 mei 1814 - Lith Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Documenten
  Doop Antonius van Ingen
  Doop Antonius van Ingen
  1756
  Augustus 28 Antonius wettige zoon van Mathias van Inge en Judith van Kessel, getuigen Henricus van Inge en Henrica van Osch
  Lenen kost geld
  Lenen kost geld
  Wat te doen als je schulden hebt en je wordt door de schuldeiser voor de rechter gesleept om betaling af te dwingen ? Je stuurt je vrouw naar de rechter met de mededeling dat je geen tijd hebt, omdat het veld gemaaid moet worden. Deze oplossing had Antonius kennelijk toegepast.

  Jacob Isak koopman woonende te Lith eisser en aanlegger ter eenre
  op ende jegens
  Antonie Mattijs van Ingen mede alhier woonagtig gedaagde ter andere zyde

  Den eisser en aanlegger deed mondeling eisch en aanspraak tegens den gedaagde welke hij deed blijken, dat behoorlijk was gedagv[aard] om restitutie van vier guldens vyftien stuijvers twee penningen weegens geleend geld en geleeverde kruidenierswaaren in den jaare 1794 met de kosten.
  De vrouw van den gedaagde in judicio praesent zegt haar man aan het maajen is en niet konde koomen, en vermits dezelve geen persoone repraesenteert houden scheepenen de zaak tot over 14 daagen in advijs.
  Lenen kost geld I
  Lenen kost geld I
  De scheepen hielden de zaak 14 dagen aan, waarna de zaak weer voor de Scheepenen kwam, die haar nogmaals 14 dagen aanhielden.

  De eisser en aanlegger persisteert bij zijnen gedaanen mondeling eisch en aanspraak.
  Scheepenen houden als nog de zaak tot over 14 daagen in advijs.
  Lenen kost geld II
  Lenen kost geld II
  Op 7 oktober 1801 was de zaak afgedaan. Antonius had eieren voor zijn geld gekozen en had zijn schulden kennelijk betaald.

  Deze zaak is getermineert, door dat den gedaagde gecondemeerd is en voldaan heeft.
  Huwelijk met Theodora van Mill
  Huwelijk met Theodora van Mill
  [...] uur ?s ochtends voor mij L:A: Bokstart, burgemeester van de gemeente Lith, kanton Os, departement Mondingen van de Rijn, uitoefenende de functies van ambtenaar van de burgerlijke stand in tegenwoordigheid van Francis van den Bogaard en Rudolf van Heck, schoenmaker, Antoon Reuser, bakker, en Gijsbert Kling, timmerman, meerderjarigen, zijn verschenen om een huwelijk te sluiten enerzijds Antoon van Ingen, oud vier en vijftig jaar, wonende te Lith, zoon van Matthijs van Ingen en Judith van Kessel, overleden en gewoond hebben de in deze gemeente, en anderzijds Theodora van Mil, oud vijf en dertig jaar, ook wonende in deze gemeente, dochter van Francis van Mil en Petronella van Erp, overleden en hier gewoond hebbende.
  Na gedane voorlezing van de wettelijke voorwaarden
  1o de akte van geboorte van Antoon van Ingen de dato negen februari duizend achthonderd elf, die verklaart dat hij geboren is op drie en twintig augustus duizend zevenhonderd zes en vijftig te Lith, kanton en departement voornoemd uit het wettige huwelijk van Matthijs van Ingen en Judith van Kessel hierboven genoemd.
  2o de akte van geboorte van Theodora van Mil de dato acht februari duizend achthonderd elf die verklaart dat zij geboren is op twee en twintig februari duizend zevenhonderd vier en zeventig.
  3o de akte van de huwelijksafkondiging tussen bruidegom en bruid, door mij opgesteld op tien februari duizend achthonderd elf en opgehangen aan de deur van het gemeentehuis op dezelfde dag.
  4 Er is geen bezwaar.
  Nadat ook de bruidegom en bruid hardop verklaard hebben elkaar als echtgenoot en echtgenote aan te nemen, heb ik in naam van de wet uitgesproken dat Antoon van Ingen en Theodora van Mil in het huwelijk verenigd zijn en heb ik de onderliggende akte opgesteld die de echtelieden en de getuigen met mij ondertekend hebben.

  th van mil
  gijs kling
  FHvdBoogaart
  A:Reuser
  R:P:van Heck
  Antoon van Ingen heeft niet getekend, niet wetende hoe te moeten schrijven.
  LBokstart
  Overlijden Antonius van Ingen
  Overlijden Antonius van Ingen
  Het jaar een duizend agt honderd en veertien, den negentiende Mei des morgens ten negen uren voor ons Burgemeester; beambte van den Burgerlijken staat van de Gemeente van Lith, Provincie Braband, zijn gecompareerd Leonardus van Boekel arbeider wonende te Lith Canton van Oss oud zeven en veertig jaren, die gezegd heeft Buurman te zijn van den overledenen; en Peter Gijs Kling landman wonende te Lith zelfde Canton oud zes en vijftig jaren, die gezegd heeft ook buurman te zijn van den overledene; dewelke ons hebben verklaard, Dat Antonij van Ingen Echtgenoot van Theodora van Mil zoon van Matthijs van Ingen en van Judith van Kessel oud zeven en vijftig jaren geboren te Lith Provincie Braband en ?t laatst gewoond hebbende aldaar is overleden den agtiende Mei een duizend agt honderd en veertien ten huize van Cornelis Dasamos aan den Dijk des avonds ten vijf uren. Nadat de tegenwoordige Acte van overlijden aan de comparanten was voorgelezen hebben wij dezelve getekend de comparanten daar toe verzogt hebben niet getekend uit hoofde zij verklaarde niet te kunnen schrijven.

 • Aantekeningen 
  • Antonius trouwde op 25-jarige leeftijd met een 38-jarige dame uit Lith genaamd Maria Anna Schol. Zij werd geboren in Lith als dochter van Frederik Schol en Agnes Lubbers. Zoals in de navolgende inschrijving van het DTB-register van de RK kerk te Lith is te lezen, werd zij op 10 december 1742 gedoopt.

   Antonius en Maria Anna trouwden in Lith op 9 september 1781.

   De huwelijksakte staat beschreven in de DTB- boeken 1754-1895 van de RK kerk te Lith. De scans hiervan staan niet online op internet en onbreken derhalve.