VAN DE WERD Maria Anna

Vrouwelijk 1786 - 1819  (~ 33 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Media    |    Gebeurteniskaart    |    Alles

 • Naam VAN DE WERD Maria Anna  
  Geboren mrt 1786  Wamel Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gedoopt 11 mrt 1786  Wamel Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Overleden 15 aug 1819  Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Persoon-ID I123  van Ingen | Joannes van Ingen Alphen
  Laatst gewijzigd op 12 jan 2014 

  Gezin VAN INGEN Adrianus,   geb. jan 1780, Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 11 apr 1835, Appeltern Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 55 jaar) 
  Getrouwd 26 okt 1811  Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Type: Kerkelijk huwelijk RK 
  Laatst gewijzigd op 12 jan 2014 
  Gezins-ID F28  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - mrt 1786 - Wamel Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGedoopt - 11 mrt 1786 - Wamel Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - Type: Kerkelijk huwelijk RK - 26 okt 1811 - Alphen Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverleden - 15 aug 1819 - Alphen Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Documenten
  Doop Maria Anna van de Werd
  Doop Maria Anna van de Werd
  1786
  11 maart is gedoopt Maria Anna, wettige dochter van Arnoldus van de Werd en Cornelia van Atteveld. Getuigen Petrus van de Werd en Elisabeth van de Werd. Leeuwen.
  1e huwelijk Janus van Ingen
  1e huwelijk Janus van Ingen
  Vandaag de zes en twintigste oktober duizend achthonderd elf om zes uur ís avonds voor mij burgemeester van Alphen kanton van Druten departement van de Mondingen van de Rijn uitoefenende de functie van ambtenaar van de openbare burgerlijke staat in tegenwoordigheid van Cornelis Steenbruggen, oud dertig jaar, arbeider, Peter Driessen, oud veertig jaar, arbeider, Peter van Ingen, dagloner, oud acht en dertig jaar, Willem den Holder, oud zes en zestig jaar, arbeider van Alphen, zijn gecompareerd om een huwelijk te sluiten tussen enerzijds Adriaan van Ingen, oud een en dertig jaar, wonende te Alphen, kanton van Druten [etc.], zoon van Jan van Ingen en van Elizabeth van de Wert, in leven, en anderzijds juffrouw Maria Anna van de Werd, oud vijf en twintig jaar, wonende te Alphen, kanton van Druten, departement van de Mondingen van de Rijn, dochter van Adriaan van de Werd, in leven, en van Cornelia van Atteveld, in leven, wonende te Alphen, na gedane lezing van de wettelijke verplichtingen.
  1. De akte van geboorte van Adriaan van Ingen, de dato elf oktober duizend achthonderd elf die verklaart dat hij geboren is op negen januari van het jaar duizend zevenhonderd tachtig te Alphen, kanton Druten [etc.], uit het wettige huwelijk tussen Jan van Ingen en Elizabeth van de Wert voornoemd.
  2. De akte van geboorte van Maria Anna van de Werd, de dato zes oktober duizend achthonderd elf die verklaart dat zij geboren is op elf maart van het jaar duizend zevenhonderd zes en tachtig te Wamel, kanton Druten [etc.] uit het huwelijk tussen Adriaan van de Werd en Cornelia van Atteveld voornoemd.
  3.
  3. De toestemming in geschrifte van de moeder van Adriaan van Ingen en de vader en moeder van Maria Anna van de Werd.
  4. De huwelijksafkondiging opgesteld door mij op dertien oktober duizend achthonderd elf en opgehangen op dezelfde dag aan de deur van het gemeentehuis.
  De bruidegom en bruid hebben hardop verklaard elkaar te nemen tot echtelieden; ik heb in de naam van de wet uitgesproken dat Adriaan van Ingen en Maria Anna van de Werd in het huwelijk verenigd zijn en ik heb de voorliggende akte opgesteld die de echtelieden en de getuigen met mij getekend hebben; Adriaan van Ingen heeft verklaard niet te kunnen schrijven; Maria Anna van de Werd heeft verklaard niet te kunnen schrijven. C. Steenbruggen Peeter Driessen Peter van Ingen W den Holder J,,C,, Steenbruggen.
  Overlijden Maria Anna van de Werd
  Overlijden Maria Anna van de Werd
  Het jaar achttien honderd en negentien, den vijftienden Augustus ten elf uren des morgens, zijn voor ons Schout en RaadsLid, Ambtenaar van den Burgerlijken Staat van ?t Schoutambt van Appeltern provincie Gelderland, verscheenen [sic] Adrianus van Ingen arbeider wonende te Alphen oud acht en dertig jaren, die zich heeft opgegeven te zyn echtgenoot van de overledene; en Willem Emonds arbeider, mede wonende te Alphen, oud negen en dertig jaren, die zich heeft opgegeven te zyn Buurman van de overledene; dewelken ons hebben verklaart, dat Maria van de Werd, Echtgenoote van Adrianus van Ingen, dogter van Arien van de Wert en Cornelia van Atteveld, oud twee en dertig jaren, geboren te Wamel laatstelyk gewoond hebbende te Alphen, is overleden den vyftienden Augustus achttien honderd negentien, te Alphen voormeld in Nummer Honderd des morgens om twee uren.
  Waarna deze tegenwoordige Dood-Akte is voorgelezen aan de deklaranten, welke echter niet meede hebben getekend , als beiden verklaarde[n] niet te kunnen schrijven.